PASTIRMA HAKKINDA

Written by

gonenli_peynircmm_pastirma_2

Gönenli Peynircmm’in enfes tatlarından biri olan Pastırma, mutfağımızın eski zamanlardan beri içinde olan sevilen bir lezzet. Türkler tarafından üretilmeye başlanmış ve yayılmıştır. Kokusuyla iştah açmasının yanında yemeklerin içinde, sandviçler ve kahvaltı masalarında başlı başına bir lezzettir.

 

Koyun ve keçi etinden de yapılabileceği gibi genel olarak sığır eti kullanılarak yapılır.

Sığır etinin sinirsiz etleri ve sırt bölgesinde bulunan etler kullanılarak yapılır. Etler parça parça hale getirildikten sonra tuzlanır ve dövülür dövülme işlemi ince bir et halini alana kadar devam eder ve tamamlandıktan hemen sonra tuz, çemen tohumu, kırmızı biber ve malzemenin etin her yerine gelmesi sağlanır. Bu işlem hem lezzet ve güzel bir koku sağlarken etin kokmasına da engel olur. Hazırlanmış olan çemenli etler rüzgarlı alanlarda kurutularak sizler için Gönenli Peynircmm’de hazır halde beklemeye koyulurlar.

 

 

Pastırma ısıl işleme maruz kalmadığından dolayı besin değeri kaybetmez ve yüksek protein içerir. Bu özelliği pastırmayı çok iyi bir enerji kaynağı yapıyor. Aynı zamanda sindirime yardımcı olması, kan dolaşımını hızlandırma ve anne sütünü arttırması gibi pozitif etkileri bulunur.

 

Piyasada bulunan çokça gerçek olmayan pastırmaların rengi açık kırmızı rengindeyken gerçek pastırmanın rengi daha koyudur ve kokusu gerçek olup olmadığını anlamanıza yeterli olur.

 

Gönenli Peynircmm şubelerinden temin edebileceğiniz pastırma ile sofralarınıza lezzet yüklemesi yapabilir ve kahvaltınızı pastırmayla taçlandırabilirsiniz afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir